De Unieke Methodiek van Paardencoaching

bij Caprilli Coaching & Training

Bij Caprilli Coaching & Training geloven we in de kracht van het paard als spiegel voor de innerlijke wereld van de mens. Onze methodiek in paardencoaching is gebaseerd op een diepgaande samenwerking met het paard, waarbij we voor 100% vertrouwen op de reacties van het dier. Paarden zijn buitengewoon gevoelig voor de fysieke en emotionele spanning die een persoon bij zich draagt. Ze reageren zuiver, onbevooroordeeld en met een scherp instinct dat gericht is op veiligheid en balans binnen hun ‘kudde’.

Deze unieke gevoeligheid maakt paarden tot perfecte coaches.

Een Pionierende Start

Toen we in 2009 begonnen met onze methodiek, keken veel mensen er vreemd tegenaan. Het idee dat een paard iets zou kunnen voelen of spiegelen wat diep in een mens verborgen ligt, stuitte op scepsis en zelfs spot. Mensen deden lacherig over het idee en beweerden dat wij vertelden dat een paard zou weten ‘dat je bijvoorbeeld van je fiets gevallen was’. Ondanks deze reacties bleven wij overtuigd van de waarde van onze aanpak, omdat we keer op keer zagen hoe krachtig en effectief het paard werkte in onze sessies.

Drie Methoden van Paardencoaching

Paardencoaching kan op verschillende manieren worden ingezet:

  1. OP het paard: De cliënt bevindt zich op het paard door bijvoorbeeld te zitten, liggen of rijden.
  2. MET het paard: De cliënt werkt actief samen met het paard, bijvoorbeeld door een parcours te volgen of oefeningen te doen.
  3. BIJ het paard: De cliënt staat simpelweg in de nabijheid van het paard in de bak, waarna het paard direct reageert op de fysieke en emotionele spanning van de cliënt.

Hoewel alle drie de methoden waardevolle inzichten kunnen bieden, geloven wij bij Caprilli dat de methode ‘BIJ het paard’ de meest zuivere informatie oplevert. Door puur en alleen te observeren hoe het paard reageert op de spanning van de cliënt, ontstaat een ongefilterde spiegeling van wat er werkelijk speelt. Deze eerste reactie van het paard is voor ons het belangrijkste uitgangspunt in het coachingsproces.

Het Doorbreken van Blokkades

Spanning en emotionele lading zijn vaak het gevolg van ervaringen uit het verleden, veelal zelfs teruggaand naar de kindertijd. Deze spanning kan zich vastzetten in het lichaam als een beschermings- of overlevingsmechanisme. Het paard kijkt dwars door deze beschermingsmechanismen heen en reageert direct op de onderliggende spanning. Paarden zijn gericht op harmonie en veiligheid, en willen dat hun ‘tweebenige kuddegenoot’ zich bevrijdt van deze spanning om weer in balans te komen.
Onze methode richt zich op het herkennen en begrijpen van deze eerste, zuivere reacties van het paard. Als paardencoach vertalen wij deze signalen vanuit de paardentaal en bevragen we de cliënt hierover. Dit leidt vaak snel tot de kern van het probleem, waardoor het coachingsproces veel effectiever wordt. Door te werken met de oorzaak van de blokkade, kunnen we snel en doeltreffend naar een positieve verandering toewerken. Dit blijkt ook uit het succes van onze begeleiding bij reïntegratiecliënten, wat wordt bevestigd door ons hoge slagingspercentage van de trajecten.

Opleidingen bij Caprilli: Volgen van het Paard

Bij Caprilli Coaching & Training onderscheiden we ons door onze 100% focus op het volgen van het paard in de eerste reacties. Dit is wat ons uniek maakt in de markt van paardencoach opleidingen. Al binnen enkele seconden nadat een cliënt de bak betreedt, geeft het paard de eerste signalen af. Door als coach deze signalen te herkennen en te vertalen vanuit de paardentaal, kunnen we direct werken aan de diepere oorzaak van de spanning, in plaats van de symptomen aan te pakken.
Deze methode wordt door onze cliënten ervaren als confronterend, maar tegelijkertijd als eerlijk, bevrijdend en ontspannend. De opleidingen die wij aanbieden zijn dan ook gericht op het leren herkennen en inzetten van deze eerste reacties van het paard, zodat je als paardencoach direct tot de kern van de problematiek kunt komen.

Kortom, Caprilli Coaching & Training biedt een unieke en effectieve methode van paardencoaching die is gebaseerd op de zuivere en onbevooroordeelde reacties van het paard. Ondanks de aanvankelijke scepsis zijn wij pioniers geweest in het ontwikkelen van een aanpak die nu erkend wordt als diepgaand en zeer effectief. Onze aanpak verkort de duur van het coachingsproces aanzienlijk en leidt tot diepgaande en blijvende resultaten.

Ervaar Onze Unieke Methodiek tijdens een Open Middag

Benieuwd naar de kracht van paardencoaching en onze unieke aanpak bij Caprilli Coaching & Training? Wij nodigen je van harte uit om onze open middag te bezoeken. Tijdens deze middag krijg je de kans om onze methodiek zelf te ervaren en te ontdekken hoe wij werken met de subtiele, maar krachtige reacties van het paard.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de open middag geven we een uitgebreide uitleg over onze methodiek, waarbij we voor 100% het paard volgen in zijn of haar reacties op de fysieke en emotionele spanning van de cliënt. Je zult met eigen ogen kunnen zien hoe het paard reageert en hoe wij als coaches deze signalen observeren en vertalen voor de cliënt. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen en in gesprek te gaan.

Deze middagen zijn niet alleen informatief, maar ook een mooie gelegenheid om in een ontspannen sfeer kennis te maken met ons team en onze werkwijze. Of je nu overweegt om een opleiding te volgen, zelf coaching wilt ervaren of gewoon nieuwsgierig bent naar wat paardencoaching inhoudt, je bent van harte welkom!

Gratis Deelname

We bieden deze open middagen gratis aan, omdat we geloven in de kracht van onze methodiek en deze graag met zoveel mogelijk mensen willen delen. De open middagen worden regelmatig georganiseerd, zodat er altijd een moment is dat past in jouw agenda.

Meld je aan!

Wil je erbij zijn? Bekijk de agenda voor de data en schrijf je in via de link, dan reserveren we graag een plek voor je. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en je te laten ervaren wat paardencoaching voor jou kan betekenen.

Kom naar de open middag

Klik hier voor Recensies

      De ervaring van Ellen Kronenburg

bij Caprilli heb ik me ontwikkeld tot Gecertificeerd Paardencoach. Hoe mooi is dat?!